• Lumea in Stiri

În Franța e nevoie de un permis de sănătate pentru intrarea la muzee sau cinematografeCa urmare a creșterii agresive a numărului de îmbolnăviri, din cauza tulpinei Delta a noului coronavirus, Franța impune folosirea unui „permis de sănătate” pentru accesul în muzee, cinematografe sau alte spații culturale.

Măsura intră în vigoare de miercuri, 21 iulie. Francezii vor trebui să facă dovada vaccinării, unui test negativ sau vindecării de Covid pentru a putea intra în majoritatea muzeelor și cinematografelor.

Parlamentarii francezi vor dezbate dacă să extindă această regulă și pentru luna august la intrarea în cafenele restaurante și spații comerciale.

Decizia a fost luată la o zi după ce Franța a înregistrat 18.000 de cazuri noi în 24 de ore, o creștere masivă, generată în principal de circularea variantei Delta, original descoperită în India. În această situație, guvernul de la Paris a anunțat că Franța a intrat în al patrulea val al pandemiei.

Ministrul sănătății francez, Olivier Veran, a precizat că varianta Delta nu se poate compara cu nicio altă variantă anterioară în ce privește capacitatea crescută de transmitere.


27 views0 comments