• Lumea in Stiri

În Sibiu va fi amenajată Casa Meșteșugarilor


Casa Artelor din Sibiu, o clădire monument istoric din centrul istoric al orașului, va fi transformată într-un spaţiu unde vor fi readuşi meşteşugarii din judeţ.


Aceștia își vor amenaja acolo mici ateliere, dar și un magazin unde vor fi vândute produse autentice.


Este vorba de o investiție de 2,5 milioane de euro a Muzeului ASTRA, bani de la Uniunea Europeană.

Investiția ar urma să fie finalizată în 2024.

Până atunci Casa Artelor poate fi văzută de turiştii care se plimbă prin Piața Mică din Sibiu doar din exterior.

Este una din cele mai frumoase case din zona istorică a Sibiului și printre cele cu o istorie bogată. Pe faţadă se poate vedea în relief o stemă a oraşului datând din 1789, anul in care clădirea a intrat in proprietatea oraşului, potrivit informaţiilor furnizate de către Primărie. La parter se află 11 mici încăperi boltite, iniţial destinate comerţului. Potrivit Agerpres, iniţial această clădire a fost o hală a măcelarilor, documentată din 1370. Pe urmă clădirea a aparţinut postăvarilor, iar prin sec. XVIII a fost folosită şi ca depozit de cereale.


În 1765, pentru scurt timp a fost folosită ca sală de teatru, la fel în 1787. Din sec. XIX a fost sediul orăşenesc al măcelarilor . Reuniunea ptr. Ocrotirea copiilor Sibiu care avea în grijă 200 de copii săraci, deschide prăvălia Schatzkästlein (Scrinul cu Comori) la 1 octombrie 1920.

Casa Artelor aşa cum este acum a fost inaugurată în 1969, ca un spaţiu pentru expoziţii temporare. Încăperile de la parter găzduiesc în prezent Galeriile de Artă ale Muzeului ASTRA.

1 view0 comments