• Lumea in Stiri

Ședințe foto controversate la AcropoleConsiliul central de arheologie din Grecia a autorizat utilizarea mai multor situri arheologice majore, printre care Acropola din Atena, pentru şedinţe foto ale casei franceze de modă Dior.

Şedinţe de fotografie vor avea loc, de asemenea, la Odeonul lui Irod Atticus de la poalele Acropolei, la Agora antică, la templul lui Poseidon de la Capul Sounion, de lângă Atena, şi la templul lui Zeus din Nemea.

O altă solicitare de a realiza fotografii la Stadionul Panathenaic din Atena, unde au avut loc primele Jocuri Olimpice din epoca modernă în 1896, va fi examinată joi. Casa Dior a anunţat la sfârşitul lunii aprilie că va prezenta pe 17 iunie la Atena colecţia sa "Croisiere". Marile case franceze, precum Dior şi Chanel, prezintă în lunile de primavară şi adeseori în străinătate colecţiile lor "Croisiere", în afara celor patru evenimente anuale din seria "Fashion Week". Colecţia "Croisiere 2022" a casei Dior va aduce un omagiu unei legendare sesiuni fotografice, organizată pe Acropolă în urmă cu 70 de ani, pentru a prezenta rochiile haute couture create de designerul Christian Dior.Guvernul grec a fost criticat de opoziţie pe tema gestionării patrimoniului arheologic al ţării, în special cu privire la reamenajarea Acropolei pentru a permite accesul persoanelor cu dizabilităţi. Criticile vizează şi un proiect de transfer de obiecte antice scoase la lumină la Salonic în timpul lucrărilor la construirea metroului.


În mai, zeci de intelectuali, printre care mai mulţi experţi în epoca bizantină, au semnat o scrisoare deschisă în care solicitau conservarea lor în locaţia unde au fost descoperite.

46 views0 comments