• Lumea in Stiri

1 iunie la Savarsin


Domeniul Regal Săvârşin va fi deschis publicului, marţi, între orele 9,00 şi 18,00, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.


Vor putea fi vizitate Parcul Regal, Satul Regal, Muzeul Automobilului şi Magazinul de Suveniruri, anunță pe pagina de Facebook a Familia Regală a României.


Domeniul Regal, deschis oficial publicului de Ziua Regalităţii, continuă să fie deschis vizitatorilor în fiecare săptămână, vinerea, sâmbăta şi duminica, între orele 9,00 şi 18,00.


Pentru prima dată după întoarcerea Familiei Regale în ţară, domeniul regal de la Săvârşin va fi deschis pentru turişti pe toată perioada sezonului cald, din luna mai până la sfârşitul lunii octombrie, fiind accesibile pentru public Satul Regal şi Parcul Regal.Satul Regal este format din Muzeul Automobilului, aflat în clădirea restaurată a garajului regal, Atelierul Auto al Regelui Mihai, aflat în aceeaşi clădire în care a fost în anii 1940, Spălătoria şi Călcătoria, Casa Musafirilor, Casa Ceaiului, Casa Intendentului (rămasă aceeaşi cu cea din anii 1940), Casa Tehnică şi Magazinul de Suveniruri.Parcul Regal are și o grădină ascunsă, un pavilion, un lac cu o insulă, un teren de tenis din 1945, o grădină de trandafiri şi bolta de glicine.


Cel mai important imobil al Domeniului Regal Săvârşin este castelul construit în perioada 1650 - 1680. Castelul a intrat în proprietatea Regelui Mihai în 1943, prin cumpărare, dar a fost confiscat de regimul comunist în 1948, revenind în proprietatea Casei Regale în 2001.


Lucrările de restaurare a Castelului Regal Săvârşin, începute în 2007, au fost încheiate în 2015, investiţiile fiind făcute de Familia Regală.