• Lumea in Stiri

10 oameni din lume pot cumpăra câte un vaccin anti COVID-19 pentru fiecare pământeanOxfam, organizație neguvernamentală citată de BBC, a anunțat că averea combinată a celor mai bogaţi 10 oameni din lume a crescut în timpul pandemiei cu 540 de miliarde de dolari americani. O sumă suficientă pentru a acoperi plata unui vaccin anti-COVID-19 pentru fiecare persoană din lume. Dar, dacă pentru marii bogați a fost nevoie doar de câteva luni să adauge miliarde de dolari, cei mai săraci oameni de pe planetă vor avea nevoie de mai mult de un deceniu ca să revină măcar la veniturile dinaintea pandemiei. Cum se spune ...ban la ban trage.

Un număr ridicat de donaţii caritabile consistente au fost făcute de la începutul pandemiei, numeroase celebrităţi, vedete din sport şi lideri din domeniul afacerilor reacţionând astfel la situaţiile de urgenţe socio-economice generate de criza COVID-19.


Luna trecută, MacKenzie Scott, fosta soţie a lui Jeff Bezos, a dezvăluit că a donat peste 4 miliarde de dolari unor bănci de alimente şi fonduri de ajutorare în regim de urgenţă într-un interval de patru luni.


Într-un mesaj publicat pe un blog, ea a spus că a dorit să îi ajute pe americanii care întâmpină dificultăţi cauzate de pandemia de COVID-19.


Jack Dorsey, cofondator al reţelei de socializare Twitter, a anunţat în aprilie 2020 că va transfera 1 miliard de dolari din averea lui într-un fond special care va susţine eforturile de redresare din timpul crizei sanitare, dar şi alte cauze umanitare. Suma reprezintă circa un sfert din averea lui netă, estimată la 3,9 miliarde de dolari.
Bill Gates şi soţia lui, Melinda, au donat 305 milioane de dolari pentru vaccinuri, tratamente şi dezvoltarea de teste de diagnosticare prin intermediul fundaţiei lor de caritate, iar scriitoarea J. K. Rowling - autoarea romanelor din seria 'Harry Potter - a donat 1 milion de lire sterline în beneficiul persoanelor fără adăpost şi al persoanelor afectate de abuzuri domestice în timpul pandemiei.

Până în iunie 2020, Jeff Bezos a anunţat că a donat deja 125 de milioane de dolari în beneficiul acţiunilor de combatere a noului coronavirus.


11 views0 comments

Recent Posts

See All