• Lumea in Stiri

20 de pisici uriase pe Champs-Elysées / Foto + Video
20 de sculpturi monumentale din bronz, toate cu chipul fetiş al artistului, "Chat", pisica pot fi văzute la Paris, pe celebrul bulevard Champs-Elysées.


Sunt înșirate pe trotuar, între teatrul Marigny de Champs-Elysées şi Place de la Concorde.


Creațiile artistului belgian Philippe Geluck, cunoscut pentru seria de benzi desenate Le Chat, sunt expuse până pe 9 iunie, în expoziția «Le Chat déambule» - «Pisica se plimbă» .


Expoziția trebuia prezentată anul trecut, dar a fost amânată din cauza pandemiei.


Fiecare piesă (pe un soclu) măsoară trei metri, cântărește două tone și jumătate și prezintă faimoasa felină în diferite ipostaze umoristice, poetice sau suprarealiste.


Pisica uriașă poate fi, într-adevăr, admirată din orice unghi: dansând într-un tutu, zdrobind o mașină, cântând la flaut.


Sper să aduc publicului bucurie, zâmbete și o anumită poezie suprarealistă pe care o iubim în Belgia” mărturisește artistul belgian.


Însă, dincolo de bucuria trecătorilor, piesele de pe Champs-Elysées sunt de vânzare la preţul de 300.000 de euro bucata.

Inainte de a deveni pictor şi sculptor, Philippe Geluck a fost actor, animator şi cronicar de radio şi televiziune, dar și desenator.


«Chat», pisica lui desenată, a apărut deja în 23 de albume de benzi desenate.


Creat în 1983, acest personaj, anti-erou, «s-a impus drept animalul preferat al benzii desenate europene. Actualitate, filosofie, viaţă cotidiană – niciun subiect nu-i scapă pisicii lui Geluck. Cu maximele şi aforismele sale, Geluck şi Chat comentează starea lumii cu indiferenţă şi insolenţă» se arată chiar în prezentarea expoziţiei de pe Champs-Elysées.


In fine, piesele de pe Champs-Elysées sunt de vânzare la preţul de 300.000 de euro bucata .


69 views0 comments

Recent Posts

See All