• Lumea in Stiri

29 aprilie- World Wish Day, Ziua Internationala a Dorintei


Au trecut deja 41 de ani din ziua în care, în anul 1980, unui copil de 7 ani bolnav de leucemie îi era împlinită simbolic dorinţa de a deveni poliţist. Povestea lui Chris Greicius a inspirat o adevărată mişcare la nivel global, care este celebrată an de an. Pentru că, se știe, împlinirea dorințelor unor copii bolnavi îi poate ajuta să se facă bine.


De atunci, 29 aprilie a devenit „Ziua Internațională a Dorinței”/ World Wish Day, fiind vorba, de fapt, despre o campanie mondială de ajutorare a copiilor cu probleme grave. Promotorul campaniei în care sunt implicate peste 48 de state este Fundația „Make-a-Wish” prezentă, din 2015, și în România.


De la înființarea fundației în anul 1980, în lumea întreagă aproape 350.000 de copii și-au văzut dorințele transformate în realitate. Astăzi, la fiecare 22 de minute, undeva în lume un copil zâmbește mulțumită Fundației și celor peste 32.000 de voluntari ai săi, potrivit organizației.

Să ne punem, așadar, o dorință, dar, în același timp să încercăm să îndeplinim dorințele celor din jur. Și mai ales ale copiilor care au mare nevoie, pentru că acolo unde există dorințe sunt și speranțe.


Recent Posts

See All