• Lumea in Stiri

A crescut numărul zimbrilor din Munții Făgăraș


Numărul zimbrilor din sud-estul Munților Făgăraș a crescut la 24, după ce activiștii de mediu de la Fundația Conservation Carpathia au adus în România încă patru exemplare.


Programul de reintroducere a zimbrilor în această regiune a început anul trecut, pentru a asigura înmulțirea lor optimă în libertate.


Fundația a eliberat primele șapte exemplare anul trecut, în apropierea Masivului Piatra Craiului.


Unii zimbri au fost dotați cu colare cu transmitere GPS, pentru a vedea ce habitate preferă, cum interacționează cu animalele sălbatice și dacă se apropie sau nu de comunitățile locale,


În România trăiesc în jur de 100 de zimbri în sălbăticie, iar la nivel european, aproximativ 5.000.


În următorii 25 de ani, populația de zimbri de pe teritoriul României ar putea fi de 5 ori mai mare, dacă planurile ecologiștilor vor merge așa cum și-au propus.


E vorba de un proiect început din 2014, din 2016 este prin finanțare europeană, prin programul 'Life Natura', prin care se vor aduce din nou zimbri în țară.


În acest moment, în România, zimbrii pot fi întâlniți în mai multe locuri: Rezervația Hațeg - Slivuț, Parcul Național Vânători - Neamț, Rezervația „Neagra - Bucșani", Rezervația „Valea Zimbrilor" Buzău.


Felicia Aron a scris pentru Lumea în Știri despre întâlnirile ei cu zimbrii: https://www.lumeainstiri.com/post/zimbrii-mei


Foto: Felicia Aron

55 views0 comments

Recent Posts

See All