• Lumea in Stiri

A fost vândut Castelul în care s-au filmat scene din filmul lui Nicolaescu, Noi, cei din linia întâi


Castelul de la Zlatna a fost preluat de lanţul hotelier Hilton, pentru suma de aproximativ 260.000 de euro.


El a fost scos la licitație, urmă cu trei ani, cu un preţ de pornire de 295.000 euro, dar prețul de achizițiie a scăzut la aproximativ un sfert de milion de euro – potrivit ziarului Unirea.

Autoritățile locale văd o oportunitate pentru noi locuri de muncă în zonă.


Castelul a fost construit între 1936 şi 1939 de către Ion Gigurtu, fiul Olgăi Gigurtu (fiica fratelui lui Nicolae Bălcescu și a nepoatei pictorului Theodor Aman), fost inginer român și om politic de extremă dreapta, pro-german.

Imobilul a fost cumpărat în 2004 de la Consiliul Județean Alba cu aproximativ 400.000 de lei de un om de afaceri Italian, care a vrut să-l transforme în hotel. Ulterior, a renunțat la proiect și l-a pus în vânzare, după criza imobiliară din 2009 – 2010.


Clădirea impunătoare este așezată într-o zonă foarte frumoasă, la poala unei păduri, pe un teren de 8.800 de mp, are o suprafață construită de 1.358 mp şi 19 camere.


Castelul a devenit celebru în urma filmărilor la pelicula „Noi, cei din linia întâi”, film regizat de Sergiu Nicolaescu și în care au jucat Ion Besoiu, Colea Răutu, Valentin Uritescu și Ștefan Iordache.
1,806 views0 comments

Recent Posts

See All