• Lumea in Stiri

A murit unul dintre câinii Reginei Elisabeta


Fergus este unul dintre câinii care s-a alăturat Familei Regale pentru a o însoţi pe suverană în perioada când soţul ei, ducele de Edinburgh, se afla în spital.

Este vorba de unul dintre cei doi pui dorgi, o rasă încrucişată între dachshund şi corgi, dăruit reginei pentru a o înveseli în săptămânile cele mai dificile ale vieţii sale, care s-au încheiat cu decesul prinţului Philip la vârsta de 99 de ani, potrivit tabloidului The Sun.


Moartea căţeluşului Fergus, care avea doar 5 săptămâni, se alătură tristeţii care a copleşit-o pe regină după decesul soţului său.


În această perioadă grea, regina s-a plimbat prin grădinile castelului Windsor cu doi pui, Muick şi Fergus, cel din urmă purtând numele unchiului reginei căzut în cel de-al Doilea Război Mondial, Fergus Bowes-Lyon.


În această perioadă de doliu ea a fost însoţită şi de Candy, ultima descendentă în viaţă a primului său corgi Susan, pe care regina l-a primit cadou la împlinirea vârstei de 18 ani.


De-a lungul domniei, Regina Elisabeta a II-a a avut peste 30 de corgi. În videoclipul parodie cu James Bond, înregistrat pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din Londra din 2012, regina a apărut alături de trei dintre câinii săi.


Micuțele patrupede deținute de regină au fost subiectul unei animații de succes produse în 2019. Fimul „Corgi, Cățeii Reginei” urmărește aventura lui Rex, cel mai iubit câine al monarhiei britanice. Acesta se pierde și încercă să ajungă înapoi la palatul regal.

20 views0 comments

Recent Posts

See All