• Lumea in Stiri

Acces la festivaluri doar pentru cei vaccinați


În condițiile în care industria muzicală a spectacolelor live a fost închisă din cauza pandemiei, DJ-ul francez David Guetta spune că ar fi firesc ca organizatorii viitoarelor festivaluri să restricţioneze accesul spectatorilor şi să îl permită doar pentru cei care s-au vaccinat împotriva noului coronavirus, scrie agenția de presă Reuters.

Artistul francez, în vârstă de 53 de ani, susține că a primit prima doză a vaccinului Pfizer-BioNTech şi i-a îndemnat pe fani să se vaccineze. Totuşi, el a spus şi că înţelege şi respectă ideea că vaccinarea este o decizie personală.

'Cred că este absolut firesc. Oamenii au dreptul de a nu se vaccina, dar ei nu pot să impună altor oameni riscul de a îi îmbolnăvi', a spus David Guetta pentru Reuters.


Populația Franţei, ţara natală a DJ-ului David Guetta, una dintre cele mai grav afectate ţări din Europa şi din lume de pandemie, se numără printre cele mai sceptice în privinţa vaccinurilor, iar sondajele de opinie arată că mai puţin de jumătate dintre francezi intenționează să se vaccineze împotriva COVID-19.

Sâmbătă, David Guetta va transmite în streaming un concert - fără public - din celebrul hotel Burj Al Arab din Dubai, organizat în beneficiul UNICEF şi al organizaţiei locale Dubai Cares, în cadrul iniţiativei sale de caritate 'United at Home'.