• Lumea in Stiri

Americanii se vor vaccina sub balena albastra

Updated: Apr 21


Newyorkezii se pot vaccina anti-COVID-19, începând de vineri, la Muzeul Natural de Istorie din Manhattan, chiar sub replica imensă a balenei albastre, suspendată deasupra sălii dedicate faunei marine.


'Practic te poţi vaccina sub balena albastră', a spus primarul New York-ului, Bill de Blasio, într-o conferință de presă.

Muzeul Natural de Istorie va acorda și un voucher de intrare, valabil pentru patru persoane, tuturor celor care se vaccinează în acest spaţiu.

Suspendată deasupra Sălii Milstein, dedicată vieţii marine (Ocean Life), replica balenei albastre cu o lungime de 29 de metri a fost creată în 1960 şi renovată în 2001, pentru a recrea cu mai mare exactitate anatomia celui mai mare animal care există pe Terra.

Anunţul vaccinărilor în Muzeul din Manhattan a fost făcut în aceeaşi zi în care pe întreg teritoriul Statelor Unite a fost deschisă vaccinarea pentru cei cu vârsta de peste 16 ani, extinzând astfel substanţial campania de imunizare.


În statul New York, de exemplu, cei care au peste 16 ani au acces la vaccin din 7 aprilie, astfel încât, potrivit ultimelor cifre, peste 40 % din populaţie a primit cel puţin o doză.


Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a anunţat luni că din 26 aprilie, muzeele, grădinile zoologice şi cinematografele vor putea primi publicul la jumătate din capacitate, în timp ce stadioanele şi spaţiile închise vor putea primi spectatori, din 19 mai, la o capacitate de 25 %.