• Lumea in Stiri

Ana Aslan și Institutul tinereții


În urmă cu 69 de ani, la 22 ianuarie 1952, era fondat Institutul de Gerontologie şi Geriatrie, primul de acest fel din lume, condus, încă de la început, de prof. dr. Ana Aslan, care a rămas director al Institutului până în 19 mai 1988, când a încetat din viață la vârsta de 91 de ani. Clădirea din strada Mănăstirea Căldărușani nr. 9, care este și sediul central al Institutului, face parte din patrimoniul arhitectural, fiind o creație a lui I. D. Berindei, cu decorațiuni de ceramică în stil românesc.


Primul medicament creat să întârzie procesul de îmbătrânire a fost elaborat între anii 1946 și 1956, de Prof. Dr. Ana Aslan și școala sa. Rezultatele studiului au fost publicate în lucrarea "Novocaina - factor eutrofic și întineritor" publicată împreuna cu Prof. C. I. Parhon în 1955. Un an mai târziu, în 1956, Gerovitalul a fost prezentat pentru prima dată lumii medicale internaționale. Terapiile și medicamentele Anei Aslan și­-au câștigat în scurt timp renumele și personalități din toate domeniile și de pe toate continentele au apelat la serviciile Institutului românesc.

Artiști celebri precum Charles Chaplin, Claudia Cardinale, Sophia Loren, Marlene Dietrich, Kirk Douglas, Lilian Gish, Frank Sinatra, Salvador Dali, Pablo Picasso. Sau politicieni ca Charles de Gaulles, președinte al Franței, Winston Churchill, prim­ ministru al Marii Britanii, Iosip Broz Tito, președinte al Iugoslaviei, Nikita Hrușciov, președinte al URSS, Konrad Adenauer, prim ministru al Republicii Federale Germania, Indira Gandhi, prim-ministru al Indiei, Generalul Pinochet. Toți și-au dorit și au apelat la tehnicile Anei Aslan

Chiar și președintele Statelor Unite, J.F. Kennedy, a folosit ambulatoriu medicamentele Gerovital inventate de celebrul doctor român. Dintre pacienți nu au lipsit nici Elena și Nicolae Ceaușescu.


Profesoara, aşa cum îi spuneau apropiaţii Anei Aslan, era o femeie dedicată muncii şi foarte strictă cu toţi colaboratorii. Muncea câte 12 ore pe zi, dar îi plăcea să fie şi mondenă. Juca cărţi, ascultă muzică şi mergea la spectacole de balet.

17 milioane de dolari pe an erau veniturile aduse României de tratamentul descoperit de Ana Aslan.Recent Posts

See All