• Lumea in Stiri

Animalele și COVID-ul. Recent, medicii au descoperit două cazuri de COVID-19 la animale


În Coreea de Sud o pisică a fost testată pozitiv, în timp ce o gorilă din California, infectată cu noul coronavirus, s-a vindecat de COVID-19 graţie unui tratament experimental bazat pe anticorpi de sinteză.


Sunt doar două dintre cazurile de COVID semnalate recent la animale.


În cazul pisicii, Agenția de Control și Prevenire a Bolilor din Coreea de Sud a anunțat că aceasta a fost testată pozitiv cu coronavirus la data de 21 ianuarie, informează CNN.


În total, trei feline au fost testate, după ce proprietarele lor – o femeie și fiica ei – au fost infectate cu COVID-19.


Pentru a preveni răspândirea virusului, felina infectată cu coronavirus a fost separată de celelalte pisici, iar Autoritățile sanitare și Agenția de Carantină a Animalelor și Plantelor vor să facă un ghid COVID-19 pentru animalele de companie.


Pe de altă parte, o gorilă infectată cu noul coronavirus s-a vindecat de COVID-19 graţie unui tratament experimental bazat pe anticorpi de sinteză, au anunţat reprezentanţii grădinii zoologice din oraşul californian San Diego, informează AFP.Winston, un mascul de gorilă de câmpie occidentală, în vârstă de 48 de ani, a fost testat pozitiv, alături de mai multe primate, pe 11 ianuarie, cu ocazia unor analize .


El a fost primul caz confirmat de transmitere naturală a maladiei COVID-19 în rândul maimuţelor antropoide şi a fost infectat de un angajat asimptomatic al grădinii zoologice din San Diego, deşi acesta a purtat mănuşi de protecţie.


Mai multe gorile au prezentat simptome precum tuse uşoară, nas înfundat sau cu secreţii abundente şi episoade de letargie.


Din cauza vârstei avansate şi a sănătăţii sale precare, Winston a fost examinat sub anestezie.


Suferind de pneumonie şi de o boală cardiacă, el a fost tratat cu un cocktail de medicamente pentru inimă, antibiotice şi anticorpi monoclonali.


Este un tratament care nu este folosit pe oameni.


Winston, un mascul dominant, a cărui specie este clasată în pericol de dispariţie, a sosit la San Diego în 1984 şi va sărbători împlinirea vârstei de 49 de ani pe 20 februarie.


Este considerat unul dintre cei mai vârstnici rezidenţi de la San Diego Zoo.
9 views0 comments

Recent Posts

See All