• Lumea in Stiri

Antricot 3D

O echipă de cercetători din Israel a creat un antricot care nu implică sacrificare nici unui animal, folosind tehnologia de bioprintare 3D,Technion şi compania israeliană specializată în carne cultivată Aleph Farms, care au colaborat la dezvoltarea antricotului, spun că acesta oferă 'aceleaşi senzaţii de aspect, gust şi miros ca o friptură fragedă, gustoasă şi suculentă obişnuită', potrivit agenției Bloomberg.


Antricotul obţinut conţine ţesut muscular şi adipos, la fel ca unul obişnuit, şi un sistem ce imită vasele de sânge din ţesut, care permite producerea oricărui tip de carne pentru friptură, de orice dimensiune.


Prin tehnica de bio-tipărire 3D, oamenii de ştiinţă cultivă, într-un substrat unic, celule naturale derivate de la animale. Substratul înfăşoară celulele într-un mod care le încurajează să producă mai departe 'cărămizile' întregului ţesut. Ulterior, tot în condiţii controlate, interacţiunile dintre celule duc la crearea de ţesut cu diferite calităţi ale cărnii.


Sistemul de spaţii care imită vasele de sânge formate în ţesut permite absorbţia nutrienţilor în ţesut şi, în plus, îi dau forma şi structura unei bucăţi obişnuite de carne pentru friptură. Poftă bună!