• Lumea in Stiri

Apariție rară în Piatra Craiului: un ied de capră neagră


Un ied de capră neagră a fost văzut într-o zonă greu accesibilă din Parcul Național Piatra Craiului.

Un angajat al Romsilva, regia națională care administrează zona, a reușit să fotografieze iedul aflat cu mama lui pe un vârf montan.

Cele două capre negre au fost fotografiate pe o stâncă abruptă unde obișnuiesc să caute hrană și adăpost.

Imagine superbă cu o capră neagră cu un ied în Parcul Național Piatra Craiului surprinsă de colegul nostru Mircea Vergheleț. Caprele negre preferă în iernile grele versanții înclinați, cu stâncărie, de pe care cade zăpada. Aici găsesc hrana și se adăpostesc de prădători, în special râșii. Iarba uscată este ușor descoperită de sub stratul de zăpadă, în aceste zone caprele negre găsind și mușchi, licheni sau cetină de molid”, au explicat reprezentanții Romsilva, pe Facebook.

Parcul National Piatra Craiului este unul dintre cele 22 de parcuri naționale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Acesta are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare sunt păduri.

Anul trecut, Ministerul Mediului a interzis vânătoare de capre negre, după ce - cu un an înainte - aprobase o cotă de vânătoare dublă, față de alți ani.

Anterior, vânătoarea caprei negre era interzisă doar în parcurile naturale.

18 views0 comments