• Lumea in Stiri

Asociatia Daruieste Aripi a castigat premiul Parlamentului Cetateanului


Asociaţia Dăruieşte Aripi câştigă Premiul Cetăţeanului European 2020 acordat de către Parlamentul European.


Parlamentul European a desemnat proiectul asociației Dăruiește Aripi, 'Dezvoltarea Registrului Naţional al Cancerului la Copil în România', câştigător al Premiului Cetăţeanului European 2020.


Registrul Naţional al Cancerului la Copil în România este afiliat la Reţeaua Europeană a Registrelor de Cancer- www.encr.eu, participând activ cu date actuale la statisticile naţionale şi internaţionale privind cancerul la copil. Registrul beneficiază de suportul tehnic şi expertiza specialiştilor Registrului Regional de Cancer Nord-Vest din cadrul Institutului Oncologic Cluj-Napoca, datele sale fiind validate de experţi ai Joint Research Center - Cancer Information Unit al Comisiei Europene, în cadrul colaborării pentru realizarea primului studiu de supravieţuire pe date naţionale în cancerul pediatric în România, în anul 2019.'Gala Societăţii Civile 2019 a fost primul for care a apreciat valoarea acestui proiect, prin decernarea Premiului 1 la Secţiunea Sănătate. Suntem recunoscători tuturor celor care ne-au susţinut moral şi financiar pentru continuarea acestui proiect, atipic faţă de aşteptările marelui public, obişnuit cu ajutoarele tangibile oferite copiilor bolnavi de cancer şi complet neatrăgător pentru sponsorii care doresc rezultate materiale imediate, deşi el sintetizează în cifre seci mii de poveşti de viaţă ale copiilor cu cancer', a spus Alina Pătrăhău, fondatoarea Dăruieşte Aripi.


Asociaţia a reuşit, în premieră în România, dezvoltarea la nivel naţional a Registrului Cancerelor la Copil în cadrul parteneriatului strategic cu Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică, urmat de primul studiu de supravieţuire a cancerului pediatric din ţara noastră.


Dăruieşte Aripi a reconstruit şi modernizat două secţii unice din zona de sud-est a României: cea de Oncologie Pediatrică şi cea de Terapie Intensivă Nou-Născuţi din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa şi continuă să le susţină activitatea.


Mai multe detalii pe http://www.daruiestearipi.ro/ şi https://www.facebook.com/AsociatiaDaruiesteAripi

15 views0 comments