• Lumea in Stiri

Au continuat operația pe cord deschis, desi spitalul fusese cuprins de flăcăriChirurgii dintr-un spital din Rusia au dus la bun sfârșit o intervenție chirurgicală pe cord deschis, în ciuda faptului că spitalul fusese cuprins de un incendiu masiv.


S-a întâmplat la Centrul de chirurgie cardiacă din orașul Blagoveschensk, din sud-vestul Rusiei.


Cauza incendiului se crede că este un scurt circuit.


Aproximativ 120 de angajați și pacienți au fost evacuați, în timp ce incendiul a cuprins 1.600 de metri pătrați din acoperișul clădirii, potrivit The SiberianTimes.Însă, opt chirurgi începuseră deja să opereze un pacient și au rămas în sala de operații de la primul etaj pentru a finaliza procedura, pentru că altfel pacientul ar fi murit, a spus primarul orașului .


Intervenția a fost finalizată cu succes, după care chirurgii și pacientul au fost evacuați din clădire. Bolnavul a fost transferat la un spital regional pentru îngrijiri postoperatorii în stare stabilă.În timpul intervenției, Sala de operație a primit electricitate printr-un cablu separat, iar pompierii au luat măsuri pentru ca fumul gros să nu pătrundă în sală.


Incendiul a fost unul masiv, pentru stingerea lui intervenind peste 50 de pompieri, potrivit Ministerului regional pentru Situații de Urgență.


Guvernatorul regiunii Amur, Vasily Orlov, a spus că cei 8 chirurgii vor fi premiați.


Foto: Blagoveschensk emergency service

124 views0 comments

Recent Posts

See All