• Lumea in Stiri

Autobiografia lui Ozzy Osbourne se gaseste, acum, si in limba romana/FOTO+VIDEO


În stilul său colorat şi spumos, legenda rockului Ozzy Osbourne îşi deapănă incredibila poveste de viaţă, de la copilăria petrecută în sărăcie şi adolescenţa marcată de o condamnare la închisoare până la anii celebrităţii, presăraţi cu abuzuri, accese de violenţă şi accidente aproape mortale.

Bestseller The New York Times, autobiografia lui Ozzy Osbourne este scrisă de Chris Ayres și a apărut în limba română, la editura Polirom, în traducerea lui Mircea Pricăjan. Volumul poate fi comandat de pe site-ul polirom.ro la preţul de 59,95 de lei.

"O autobiografie care creează o dependenţă la fel de periculoasă ca drogurile luate de autor", scrie revista Kirkus Reviews.

Cititorii vor descoperi, în volum, începuturile trupei Black Sabbath şi transformarea lui Ozzy Osbourne în starul rock care a vândut peste o sută de milioane de discuri.

Dincolo de strălucirea celebrităţii, muzicianul vorbeşte cu regret despre latura întunecată a personalităţii sale: dependenţa de alcool şi de droguri, predilecţia pentru arme şi cruzimea faţă de animale.

„Tata zicea mereu că într-o zi o să fac ceva măreţ.

- Am o presimţire în legătură cu tine, John Osbourne, îmi spunea după cîteva beri. Ori o să faci ceva foarte special, ori o să înfunzi puşcăria.

Bătrînu’ a avut dreptate.

Am ajuns la pârnaie înainte să fac optişpe ani.”

(Ozzy Osbourne)


Ozzy Osbourne (pe numele adevărat John Michael Osbourne) s-a născut în 1948 în Aston, Marea Britanie. În anii ’70 s-a remarcat ca vocalist al formaţiei Black Sabbath, devenită una dintre cele mai cunoscute trupe de heavy metal din toate timpurile. După despărţirea de Black Sabbath, în 1979, Osbourne şi-a construit o carieră solo de succes.


În 1994 a obţinut Premiul Grammy pentru piesa „I Don’t Want to Change the World” de pe albumul "Live & Loud". A vândut, împreună cu Black Sabbath şi ca solist, peste o sută de milioane de discuri. La începutul anilor 2000, a devenit vedetă de televiziune, apărând în reality-show-ul "The Osbournes".

Chris Ayres, cu care Ozzy Osbourne a colaborat la scrierea acestei cărţi, este scenarist, redactor colaborator la ediţia britanică a revistei GQ şi autor de bestselleruri.


Recent Posts

See All