• Lumea in Stiri

Aviatorul Roland Garros, pe stadionul care-i poarta numeleO statuie a aviatorului Roland Garros, care a şi dat numele complexului de terenuri de tenis de la Paris unde sunt organizate partidele turneului de Grand Slam, a fost amplasată în incinta stadionului.


Evenimentul face parte din lucrările de modernizare a stadionului.


Federația Franceză de Tenis a dorit să aducă astfel un omagiu acestui pionier al aviaţiei franceze şi erou al Primului Război Mondial.


Statuia fabricată din oţel, are mai mult de 6 metri înălţime şi îl reprezintă pe Roland Garros, fiind inspirată de o fotografie în care acesta pozează sprijinindu-se pe cabina avionului.


Sculptura - realizată de artista Caroline Brisset - este intitulată ''Cel care sărută norii'', Roland Garros fiind primul pilot care a traversat Marea Mediterană, ceea ce i-a adus porecla ''omul care cochetează cu norii''.


La începutul lunii, Federaţia franceză de tenis a confirmat oficial amânarea cu o săptămână a turneului de Grand Slam de la Roland Garros, programat iniţial între 23 mai şi 6 iunie.


Astfel, meciurile de pe tabloul principal se vor desfăşura între 30 mai şi 13 iunie, după calificările care vor avea loc între 24 şi 28 mai.

25 views0 comments