• Lumea in Stiri

Aviatorul Roland Garros, pe stadionul care-i poarta numeleO statuie a aviatorului Roland Garros, care a şi dat numele complexului de terenuri de tenis de la Paris unde sunt organizate partidele turneului de Grand Slam, a fost amplasată în incinta stadionului.


Evenimentul face parte din lucrările de modernizare a stadionului.


Federația Franceză de Tenis a dorit să aducă astfel un omagiu acestui pionier al aviaţiei franceze şi erou al Primului Război Mondial.


Statuia fabricată din oţel, are mai mult de 6 metri înălţime şi îl reprezintă pe Roland Garros, fiind inspirată de o fotografie în care acesta pozează sprijinindu-se pe cabina avionului.


Sculptura - realizată de artista Caroline Brisset - este intitulată ''Cel care sărută norii'', Roland Garros fiind primul pilot care a traversat Marea Mediterană, ceea ce i-a adus porecla ''omul care cochetează cu norii''.


La începutul lunii, Federaţia franceză de tenis a confirmat oficial amânarea cu o săptămână a turneului de Grand Slam de la Roland Garros, programat iniţial între 23 mai şi 6 iunie.


Astfel, meciurile de pe tabloul principal se vor desfăşura între 30 mai şi 13 iunie, după calificările care vor avea loc între 24 şi 28 mai.

25 views0 comments

Recent Posts

See All