• Lumea in Stiri

Avram Iancu se pregateste pentru o noua performana pe care o dedica Nadiei Comaneci


Înotătorul Avram Iancu se antrenează pe lacul de acumulare Cinciş pentru dubla traversare a lacului Balaton din Ungaria, programată pentru luna iulie, când va înota continuu timp de trei zile şi trei nopţi.Până acum, Avram Iancu s-a antrenat în lacul Ştiurţ, situat în spatele casei sale din Petroşani, însă condițiile de la Cinciş sunt mult mai apropiate de cele pe care le va întâlni pe lacul Balaton.

De profesie bibliotecar, polisportivul Avram Iancu se pregăteşte pentru un nou record mondial la înot de anduranţă, propunându-şi să străbată de două ori, în această vară, lacul Balaton din Ungaria, într-o cursă continuă de trei zile şi trei nopţi.

Pe parcursul acestei încercări, sportivul nu are voie să se oprească şi nu va putea purta costum de neopren. De asemenea, pe timpul traversării nu-i va fi permis să atingă pe cineva sau barca însoţitoare.

Singurul lucru permis este ca echipa de suport să-i arunce alimentele necesare, la fiecare jumătate de oră.Avram Iancu a anunţat că va dedica acest record multiplei campioane Nadia Comăneci, pentru a marca astfel împlinirea a 45 de ani de la momentul în care sportiva a obţinut prima notă de 10 din istoria gimnasticii mondiale.

Avram Iancu este deţinătorul recordului românesc la înot de anduranţă, el reuşind anul trecut să înoate în apele Dunării timp de 36 de ore şi 29 de minute.