• Lumea in Stiri

Bătaia e ruptă din...Kenya!


Guvernul din Kenya dorește reimpunerea pedepselor corporale pentru elevi și studenți.

Autoritățile consideră că bătaia va duce la disciplinarea elevilor, potrivit responsabilului guvernamental pe probleme de educație din această țară, George Magoha, care a făcut public anunțul.


Declarația a fost făcut cu prilejul vizitei la o școală în care s-a arătat îngrijorat de numărul mare de elevi indisciplinați.


”Vom fi foarte stricți în a ne asigura că elevii se supun legii și sunt disciplinați. De aceea susțin reintroducerea pedepselor corporale care au scopul de a readuce disciplina printre studenți, așa cum se întâmpla în trecut”, a spus George Magoha, citat de The Standard.


În România, deși încă din 2004 este interzisă prin lege orice fel de violenţă asupra minorilor, studiile continuă să fie îngrijorătoare.


9 din 10 părinți cred că bătaia este ruptă din rai și încă îi mai altoiesc pe cei mici, arată ultimul studiu realizat la nivel național.

Peste jumătate dintre adulţi consideră că violenţa este ceva normal, care îi ajută pe cei mici să se dezvolte. Cu toate că psihologii spun că adevărul este la polul opus și că pedeapsa fizică doar îi transformă pe copii în viitori agresori.

6 views0 comments