• Lumea in Stiri

Baldachinul verde- proiectul pentru jubileul de platina al Reginei Elisabeta a-II-aBritanicii sunt invitaţi să planteze copaci pentru a celebra jubileul de platină al reginei Elisabetei a II-a din 2022, ce marchează împlinirea a 70 de ani de la urcarea sa pe tron, o iniţiativă lansată luni şi susţinută de Guvern, cu şase luni înainte de Conferinţa Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice.Proiectul, numit ''baldachinul verde al reginei'', încurajează grădinarii, elevii sau membrii asociaţiilor să planteze câte un copac începând din octombrie 2021 şi pe tot parcursul anului 2022.


Pentru a marca cea de-a 70-a aniversare a domniei Elisabetei a II-a, vor fi puse în valoare 70 de păduri străvechi şi 70 de arbori centenari din Regatul Unit.

Prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic, i-a îndemnat într-un mesaj video pe britanici să ''planteze un arbore jubiliar'', spunând că acesta reprezintă un ''mesaj de speranţă şi credinţă în viitor''.


Iniţiativă este susţinută de premierul Boris Johnson, al cărui guvern şi-a anunţat ambiţiile pentru mediu înainte de conferinţa COP26 asupra climei, organizată la Glasgow, în Scoţia, din noiembrie.


''Copacii au un rol imens în lupta noastră împotriva schimbărilor climatice'', a spus Boris Johnson într-o înregistrare video publicată pe contul său de Twitter, ''de aceea în guvern ne-am angajat deja să plantăm 30.000 de hectare de arbori în fiecare an'' până în mai 2024.


Elisabeta a II-a, monarhul britanic cu cea mai lungă domnie din istorie, urmează să marcheze jubileul de platină în februarie 2022.Recent Posts

See All