• Lumea in Stiri

Bastoane smart We Walk pentru nevazatori


70 de persoane cu deficiențe de vedere vor primi bastoane smart We Walk, cu soft în limba română, printr-un proiect al Asociaţia Zi de Bine, 'OCHII CARE NU SE UITĂ'.Persoanele selectate vor beneficia de training-uri în Bucureşti, Iaşi şi Cluj, în cadrul cărora vor învăţa cum să folosească bastoanele.

În România sunt peste 100.000 de persoane cu deficienţe de vedere. În deplasările lor folosesc bastonul alb, însă din cauza infrastructurii inaccesibile, puţini sunt cei care ies din case fără însoţitor. O realitate ce îi condamnă la o viaţă socială limitată.

Asociaţia Zi de Bine, în colaborare cu Asociaţia Metodelor Alternative de Integrare Socială aduce în România bastoanele smart We Walk, care detectează obstacole folosind ultrasunete. Bastonul WeWalk poate fi folosit în navigare ca o extensie a telefonului mobil.

Astfel, cu ajutorul touchscreen-ului de pe baston, acesta se conectează la hărţile telefonului şi anunţă care sunt locurile din apropierea beneficiarului.

Beneficiarii sunt selectaţi în special, dar nu exclusiv, dintre elevi sau studenţi, tineri parţial independenţi sau dependenţi, din toată ţara.