• Lumea in Stiri

Belgia interzice toate călătoriile neesențiale din februarie

De miercuri, 27 ianuarie, și până la 1 martie, Belgia interzice toate călătoriile neesenţiale în afara şi spre ţară, pentru a opri răspândirea noilor mutaţii ale coronavirusului.


Toți cei care vor să călătorească din sau spre Belgia trebuie să aibă un motiv cum ar fi îndatoriri familiale ori studii, pentru a li se permite trecerea frontierei.


Regulile se aplică inclusiv rezidenţilor belgieni, care vor intra în carantină la sosire timp de 7 zile, suplimentar testului PCR negativ la coronavirus pe care trebuie să-l prezinte în prima şi în ultima zi de izolare.Vor fi, totuși, autorizați să se deplaseze, în afara țării, lucrătorii esenţiali şi cei din transporturi. Belgia, țară cu peste 11 milioane de locuitori, a fost puternic lovită de pandemie. Chiar dacă numărul de infectări şi cel de spitalizări sunt relativ scăzute, la ora actuală, faţă de unii vecini europeni, bilanţul deceselor a depăşit 20.000.

Într-o mică rază de speranţă, frizeriile ar putea fi lăsate să se redeschidă, în condiţii stricte, la mijlocul lunii februarie, după aproape trei luni, potrivit presei locale.

29 views0 comments