• Lumea in Stiri

Biserica de lemn din satul Ursi a castigat unul dintre Premiile Europene pentru patrimoniu cultural


Comisia Europeană și Europa Nostra au anunțat câștigătorii ediției 2021 a Premiilor Europene pentru patrimoniu / Premiile Europa Nostra, la categoria Conservare fiind laureată Biserica de lemn din satul Urși, județul Vâlcea.Premiul publicului va fi acordat, în septembrie, în urma unui vot acordat în lunile următoare.

Oricine susține lucrările de patrimoniu din întreaga lume poate vota online, inclusiv pentru Biserica de lemn din Urși.


Anul acesta, cea mai înaltă distincție europeană în domeniul patrimoniului a premiat 24 de proiecte de conservare și cercetare din 18 state europene.


La categoria Conservare au fost declarate câștigătoare 9 proiecte, Biserica de lemn din satul Urși, Vâlcea fiind unul dintre acestea.


Celelalte proiecte premiate la această categorie sunt: Gara maritimă din Bruxelles- Belgia, Grădina Castelului Fredensborg din Danemarca, Complexul în piatră Vardzia din Georgia, Casa Am Horn de la Weimar- Germania, Podul Plaka din Epir- Grecia, 18 Ormond Quay Upper de la Dublin- Irlanda), Turnul de apă din Besòs- Spania) și Mas de Burot, Parcul Natural Els Ports, tot din Spania.


Câștigătorii premiilor au fost selectați de jurii independente compuse din experți în domeniul patrimoniului din întreaga Europă, în urma evaluării candidaturilor depuse de organizații și persoane fizice din 30 de țări europene.


Sursa foto: europeanheritageawards.eu

472 views0 comments