• Lumea in Stiri

Boala care îi face pe urși mai blânzi / VIDEOBBC scrie despre o afecțiune care deocamdată nu a fost numită și care a fost depistată la mai mulți urși tineri din două state americane.


Potrivit specialiștilor care au studiat comportamentul puilor de urși atinși de această boală arată că aceștia pierd orice teamă de oameni și devin foarte prietenoși, având un comportament asemănător câinilor, iar oamenii de știință nu știu deocamdată să explice care este motivul.


Primele cazuri au fost depistate în 2014, iar numărul lor crește rapid.


Virusul misterios infectează urșii tineri din statele americane California și Nevada, făcându-i să fie prietenoși cu oamenii.


O astfel de întâmplare a fost surprinsă de un bărbat în apropiere de Lacul Tahoe, când un pui de urs s-a urcat pe placa de snowboard, fără să arate că i-ar fi teamă de oameni.

În luna februarie a acestui an, specialiștii CDFW au fost chemați să intervină în cazul unui pui de urs care era prea mic ca să umble singur și care avea un „comportament asemănător câinilor”.


Micuțul animal se simțea extrem de confortabil în prezența oamenilor, luând un măr de pe jos pe care l-a mâncat în curtea interioară a unei familii din comitatul El Dorado.


Ursulețul nu era însă într-o stare prea bună, deoarece mergea legănat și avea o stare monotonă.

Cauza exactă a acestei afecțiuni nu este deocamdată cunoscută.

7 views0 comments