• Lumea in Stiri

Bob Dylan 80


Muzicianul american Bob Dylan, unul dintre cei mai influenți compozitori americani ai secolul al XX-lea, împlinește în 24 mai 80 de ani.


Născut Robert Allen Zimmerman, Bob Dylan este primul muzician laureat cu premiul Nobel pentru Literatură în 2016 „pentru crearea de noi forme de exprimare poetică în marea tradiție a muzicii americane”, dar a respins mereu titlul de profet. „Te simţi ca un impostor când cineva crede că eşti ceva ce nu eşti”, spunea el în 2004. „Nu am vrut niciodată să fiu un profet sau salvator. Elvis, poate. M-aş fi putut vedea uşor devenind el, dar profet? Nu”.

În interviuri, muzicianul a dezvăluit că din cauza anti-semitismului şi-a schimbat numele din Robert Zimmerman în Bob Dylan şi că a scris celebra „Lay Lady Lay” pentru Barbra Streisand.

Anul trecut, Bob Dylan, a lansat albumul „Rough And Rowdy Ways”, primul după o pauză de opt ani, pe care sunt incluse single-urile „Murder Most Foul”, „I Contain Multitudes” şi „False Prophet”.


„Rough and Rowdy Ways” este al 39-lea album de studio al muzicianului în 57 de ani de la debut. Materialul de studio a ajuns între primele locuri ale topurilor din lume şi i-a adus titlul de cel mai vârstnic artist în viaţă care a ajuns în fruntea topului britanic al albumelor.


Discurile lui Dylan au fost vândute la nivel mondial în peste 125 de milioane de copii.

În decembrie 2020, el şi-a vândut întreg catalogul muzical, cu peste 600 de titluri, companiei Universal Music Publishing Group.

Muzeul The Bob Dylan Center din Tulsa (Oklahoma), cu obiecte din uriaşa sa arhivă, va fi deschis publicului în luna mai, anul viitor.


Recent Posts

See All