• Lumea in Stiri

Boris Johnson s-a tuns la iesirea din lockdown


Au fost cozi, astăzi, la intrarea în magazinele din Anglia, în timp ce frizeriile şi-au primit clienţii disperaţi, după ce la miezul nopţii barurile cu terase au început să servească din nou băuturi, odată cu încheierea celor trei luni de lockdown impus de guvernul premierului Boris Johnson.Cunoscut pentru părul mereu ciufulit, deja emblematic, Boris Johnson s-a numărat printre numeroşii britanici care, în ziua redeschiderii frizeriilor, au mers repede să se tundă. Anterior, el a spus că în prima zi de relaxare a restricțiilor va bea și o bere într-un pub.


Într-un mesaj transmis astăzi, Boris Johnson a descris redeschiderea ţării drept un ''pas major'', dar a cerut oamenilor să fie în continuare responsabili, în special să evite contactele în spaţii închise şi să se spele pe mâini.


Barurile şi restaurantele din Marea Britanie pot servi, deocamdată, numai afară, servirea în spaţii închise urmând să fie permisă din 17 mai, cel mai devreme.


Campania de vaccinare rapidă prin care mai mult de jumătate din populaţia adultă din Marea Britanie a primit cel puţin prima doză de vaccin anti-COVID-19 a permis reducerea cu mai mult de 90% a numărului cazurilor de COVID-19 şi al deceselor cu peste 95% faţă de vârful din luna ianuarie.


Relaxarea restricţiilor decisă de guvernul de la Londra se aplică doar în Anglia, în timp ce în Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord guvernele au decis propriul ritm de reluare a activităţilor.13 views0 comments