• Lumea in Stiri

Bulgaria a stabilit noi reguli de intrare in tara


Turiştii care vor să intre în Bulgaria trebuie să aibă unul dintre următoarele trei documente: certificatul de vaccinare emis după rapel, un test negativ PCR ori antigen făcut cu 72 de ore înainte sau dovada că au avut COVID în ultimele 6 luni.


Regulile sunt valabile de la 1 mai.


În prezent, în țara vecină, se poate intra numai pe baza unui test PCR negativ. Autorităţile de la Sofia au anunţat, însă, că vor să introducă măsuri similare celor din țările vecine – Croația, Grecia, Turcia – și aproape identice cu cele pe care Comisia Europeană le va introduce probabil ca obligatorii în Uniunea Europeană la sfârșitul lunii mai sau iunie.

Noile condiţii vor intra în vigoare de la 1 mai, deci din acest weekend. Persoanele sub 18 ani pot călători în Bulgaria fără test PCR. Măștile de protecție vor fi obligatorii în toate spațiile comune închise, în timp ce distanțarea socială se va păstra peste tot.

O umbrelă nu va fi folosită pe plajă decât de membrii aceleiași familii sau doar de 2 persoane.

Recent, Ministrul Turismului din Bulgaria și-a exprimat speranța ca turiștii români să aleagă în această vară stațiunile de pe litoralul bulgăresc.

Recent Posts

See All