• Lumea in Stiri

Bulgarii au inventat bomboana deodorant


Cercetătorii de la universitatea din Plovdiv au inventat o formulă prin care dulciurile nu aromează doar gura.

În orășelul din sudul Bulgariei, Asenovgrad, o fabrică de dulciuri produce bomboane originale, foarte gustoase și sănătoase în același timp.


Dar există un sortiment de bomboana care vă fac să mirosiți bine toată ziua, fără să mai folosiți deodorant.


Nu este singura inovație de la această fabrică de dulciuri.

Există și dropsuri cu ierburile tămăduitoare , dar și bomboanele cu lapte de magariță, renumit pentru proprietățile sale terapeutice.


"Este o veche zicală că adevărata frumusețe vine din interior ... De ce nu de la o bomboană?" Ventsislav Peychev, proprietarul micii fabrici de bomboane Alpi din Bulgaria,


El susține că Deo Perfume Candy poate neutraliza mirosul corpului și îl poate înlocui cu un miros dulce persistent timp de până la șase ore, în funcție de greutatea unei persoane și de câte dulciuri a înghițitbomboane a mâncat.


Dulciurile - care arată ca niște bomboane obișnuite și sunt disponibile în versiuni tari, masticabile și chiar fără zahăr - se bazează pe cercetări realizate de oameni de știință japonezi care au descoperit că o componentă majoră a uleiului de trandafiri, geraniolul, nu a fost descompusă de corp, ci a fost eliminată prin piele.


Bulgaria este un producător important de ulei de trandafiri.


"Geraniolul este un antipod al usturoiului ... Iese și prin pori, dar în loc să lase un miros urât, parfumează corpul", a spus Peychev.


A obținut cu invenția lui o medalie de bronz la Expoziția de invenții de la Geneva în 2011 și un premiu de inovație tehnică la expoziția de alimente SIAL de la Paris în 2013.


Bomboanele deodorant, care s-au vândut cu 5,98 USD (7,90 USD) un pachet pe amazon.com, se vând deja și în Statele Unite, Asia și mai multe județe europene.14 views0 comments