• Lumea in Stiri

Bunica in ring, la 75 de ani / VideoO belgiancă în vârstă de 75 de ani, bolnavă de Parkinson, practică boxul fără contact într-un sat de lângă Antalya.


Îmbrăcată cu mănuși strălucitoare și adidași mov, Nancy van der Straeten saltă în ringul de box și începe să lovească cu pumnul într-o luptă împotriva simptomelor severe ale bolii neurodegenerative de care suferă.


La șase ani după diagnosticul ei, van der Straeten a descoperit întâmplător beneficiile boxului . De pe internet, a aflat că în Statele Unite pacienții cu Parkinson boxau pentru a-și controla simptomele. Așa că a căutat o școală de box în Antalya, lângă casa ei de pe coasta mediteraneană a Turciei. De atunci merge de trei ori pe săptămână la sala de sport.


Femeia spune că boala de care suferă nu se oprește, dar poate fi încetinită. Iar sportul o ajută mult. De multe ori se antrenează pe muzica celor de la Aerosmith.Boxul fără contact nu implică lovirea cu pumnii, deci nu există riscul vreunui traumatism.

Localnicii satului în care trăiește de 15 ani îi spun „Mătușa Naciye”.


A venit aici acum 40 de ani, împreună cu soțul ei care a murit între timp. Erau hippioți, curioși, pasionați de călătorii. Și-au câștigat existența făcând ferestre decorative și s-au convertit la islam – scrie presa din Turcia.Parkinson, o boală progresivă afectează milioane de oameni din întreaga lume. În ciuda cercetărilor limitate, exercițiile intense au fost asociate cu îmbunătățirea vieții pacienților "a declarat Geysu Karlıkaya, neurolog la Spitalul Medicana din Istanbul.


Foto: https://www.dha.com.tr/32 views0 comments

Recent Posts

See All