• Lumea in Stiri

Caligrafii tematice va invita sa redescoperiti scrisul de mana


La Bicentenarul Alecsandri: 200 de ani de la nașterea scriitorului și diplomatului Vasile Alecsandri, deținătorul primului premiu internațional pentru literatura română, Muzeul Național al Literaturii Române Iași, alături de Asociația "Patrimoniu pentru comunitate" Iași, ne invită să ma lăsăm tastatura și să redecoperim scrisul de mână, la o nouă ediție "Caligrafii tematice".

Proiectul, organizat pentru prima dată în 2018,readuce în actualitate un obicei aproape uitat, caligrafia – arta și deprinderea ei, prin redescoperirea scriitorilor români clasici.

Dacă ediția de debut a fost dedicată lui Mihail Sadoveanu și a marcat Anul Centenar, concurenții caligrafiind din scrierile sadoveniene despre război, ediția din 2020 i-a fost dedicată scriitorului Tudor Arghezi, cu prilejul aniversării a 140 de ani de la nașterea sa.

O provocare interesantă și o nouă ediție anul acesta, la care organizatorii așteaptă caligrafii moderne sau tradiționale, după dorința și creativitatea fiecăruia, din opera vastă a lui Vasile Alecsandri (poezie, teatru, proză). Termenii și condițiile de participare la proiect pot fi regăsite pe site-ul: www.muzeulliteraturiiiasi.ro