• Lumea in Stiri

Cand va lua sfarsit pandemia?


Medicul Marty Makary de la Institul Johns Hopkins din Statele Unite susține că, foarte curând, oamenii se vor putea întoarce la o viață normală.

"Există motive să credem că ţara se îndreaptă spre un nivel de infectare foarte scăzut. Cum multe persoane au fost infectate, din care o majoritate nu a avut niciun simptom sau simptome uşoare, rămân mai puţini americani să fie infectaţi", susține medicul într-o scrisoare publicată în Wall Street Journal

În Statele Unite, infectările zilnice cu coronavirus au scăzut cu 77% de la începutul lui ianuarie, potrivit medicului Marty Makary, care susține: "cu traiectoria actuală, consider că COVID va fi aproape dispărut pană în luna aprilie, permiţând americanilor să reia o viaţă normală".

Marty Makary estimează că numărul ridicat de persoane care au fost infectat și campania de vaccinare, ar putea contribui la atingerea unei imunităţi colective în primăvara viitoare. Expertul este de asemenea de părere că acest lucru va proteja populaţia contra variantelor virusului şi va limita răspândirea lor.

"Când lanţul de transmitere a virusului este rupt în mai multe locuri, devine dificil pentru virus să se extindă - şi asta include variantele", scrie el.

Din martie 2020, peste 28 de milioane de persoane au contractat Covid-19 în Statele Unite. Din aces număr, aproape 500.000 de persoane au decedat în urma îmbolnăvirii de coronavirus.