• Lumea in Stiri

Canicula din Grecia, cea mai gravă din ultimii 30 de ani. Temperaturi de 47 de gradeGrecia este lovită de “cea mai gravă caniculă de după 1987”, a avertizat prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis, în timp ce mercurul termometrelor se aşteaptă să urce la 45-47 de grade luni în unele regiuni, relatează luni France Presse.


Începând de joi, Grecia trece printr-o perioadă caniculară ce ar urma să atingă un vârf luni şi marţi, potrivit prognozelor meteorologice.


Ţara a fost afectată de un val de căldură similar în iulie 1987, mai ales Atena, provocând peste o mie de morţi, din cauza lipsei aerului condiţionat şi a poluării.


Serviciile meteorologice au prevăzut pentru luni şi marţi temperaturi de la 40 la 42 de grade Celsius în insule şi de la 41 la 43 de grade pe continent, cu valori maxime de 44 la 45 de grade în Peloponez şi Tesalia (nord).


În Atena, mercurul va depăşi 40 de grade, cu maxime de 43 de grade şi minime de 31 de grade, potrivit serviciilor meteorologice elene.


Mai multe incendii au izbucnit în Grecia la sfârşitul săptămânii trecute, fără să facă victime, mai ales în Insula Rodos şi în nord-vestul Peninsulei Peloponez. Luni, pompierii încercau să stăpânească cele două incendii.133 views0 comments