• Lumea in Stiri

Carantina evitata cu taxiul


Companiile americane de taxi şi închirieri de limuzine trec printr-o perioadă de boom datorită canadienilor care aleg în număr mare intrarea în țară cu mașina. În acest fel evită restricţiile care se aplică celor care călătoresc cu avionul.Chiar dacă toţi canadienii, indiferent de modul în care intră în țară, sunt obligaţi să facă un test antigen cu trei zile înainte de plecare şi din nou la sosire, doar cei care se întorc cu avionul în Canada trebuie să petreacă la un hotel cel puţin trei din cele 14 zile de carantină. Cei care revin în țară pe calea rutieră, în schimb, pot să aleagă unde îşi vor petrece zilele de carantină.


Situaţia a dus la o explozie a cererilor pentru servicii de taxi şi limuzine. Canadienii zboară spre aeroporturile din Statele Unite, iar de acolo trec frontiera terestră în Canada cu taxiul sau limuzina.


'Telefonul sună de la 6 dimineaţa şi până la miezul nopţii. Am avut atât de multe cereri pentru transport peste graniţă încât a trebuit să le refuzăm' a spus pentru reporterii agenției de presă Reuters John Arnet, managerul companiei 716 Limousine din Buffalo, New York.


Compania face acum mai multe afaceri cu transportul canadienilor peste graniţă în Ontario decât cu clienţii americani.


Şoferii susţin că unii canadieni cer să fie duşi până acasă, în timp ce alţii merg până la graniţă, o traversează pe jos şi închiriază un alt taxi în Canada.


În timp ce o călătorie cu taxiul peste graniţă costă între 200 şi 250 de dolari, un sejur de trei zile la un hotel costă mai mult de 1.200 de dolari canadieni (961 de dolari americani), susţine brokerul canadian de asigurări de călătorie Martin Firestone.


Însă perioada de boom pentru taximetriştii americani ar putea să se apropie de sfârşit în condiţiile în care premierii din Quebec şi Ontario, două din cele mai populate provincii din Canada, i-au cerut primului ministru Justin Trudeau să introducă noi controale la frontiera terestră.