• Lumea in Stiri

Castelul Corvinilor si Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia au trecut la programul de vara


Castelul Corvinilor din Hunedoara și Cetatea Sarmizegetusa Regia din Munții Orăștiei pot fi vizitate, de săptămâna aceasta, între orele 9.00 şi 20.00, au anunțat administraţiile celor două obiective turistice
Până în 30 septembrie, la Castelul Corvinilor poate fi vizitat întreg ansamblul, constituit din Castelul Corvinilor - sec. XV-XIX, Casa Breslelor - sec. XVII, Expoziţia de Pre şi Protoistorie, de marţi până duminică între orele 9.00 - 20.00, iar lunea între orele 12.00 - 20.00.
În ceea ce priveşte Cetatea Dacică Sarmizegetusa Regia, fosta capitală a regatului dac poate fi vizitată zilnic între orele 9,00 şi 20,00. Ultima intrare în perimetrul sitului se va face la ora 19,30.

Castelul Corvinilor din Hunedoara este cel mai vizitat obiectiv istoric din judeţ, care a adus peste 400.000 de turişti în anul 2019, înainte de pandemie. Anul trecut, în plină criză sanitară, castelul a fost vizitat de 200.000 de oameni, în condiţiile în care a fost închis două luni din cauza restricţiilor.


Cetatea Dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, care în 2019 a fost vizitată de 75.000 de turişti, va fi reabilitată în baza unui proiect cu finanţare nerambursabilă de aproape trei milioane de euro, care îşi propune să pună în valoare monumentul istoric înscris pe lista UNESCO.

Situl are acum un regulament de vizitare, drumul de acces a fost refăcut şi este asigurat un serviciu de pază.


Recent Posts

See All