• Lumea in Stiri

Castigatorul competitiei Westminster Dog Show din New York este un pechinez

Updated: Jun 16


Wasabi, un pechinez lăţos cu bot negru şi ochi expresivi, a câștigat celebra competiţie canină cu o tradiție de 145 de ani, Westminster Kennel Club Dog Show.

Din cauza pandemiei, organizatorii au mutat spectacolul din locul tradiţional, arena Madison Square Garden, la Lyndhurst Mansion în apropierea râului Hudson, în Tarrytown şi au amânat data iniţială din februarie astfel încât competiţia să se poată desfăşura în aer liber.


Pe locul al doilea s-a clasat Bourbon, un exemplar din rasa Whippet.

Mathew, un Bulldog francez, Connor, un exemplar din rasa Bobtail, un West Highland White Terrier pe nume Boy, un brac german pe nume Jade şi Striker, un exemplar din rasa Samoyed, s-au numărat de asemenea printre finalişti.


Desfăşurat anual începând din 1877, spectacolul este unul dintre cele mai vechi şi populare evenimente sportive din Statele Unite. Sunt eligibile exemplare canine din peste 200 de rase pure, juriul desemnând drept câştigător câinele care corespunde cel mai bine standardelor rasei sale.


Wasabi şi Bourbon au câştigat titlul 'Best in Show' în cadrul American Kennel Club National Championship și în 2019, respectiv 2020.


39 views0 comments