• Lumea in Stiri

Cati descendenti are Leonardo Da Vinci


După studierea arborelui genealogic al familiei celebrului artist renascentist Leonardo Da Vinci, cercetători italieni specialişti în genealogie au identificat 14 descendenţi ai marelui artist.

Cercetarea este 'o sinteză a unor cercetări ce s-au extins pe mai multe decenii, care aveau obiectivul de a reconstitui arborele genealogic complet şi la zi al familiei Da Vinci', scrie publicația Human Evolution.

După ce au documentat 21 de generaţii din familia lui Leonardo Da Vinci, cercetătorii au vorbit cu descendenţi din familia extinsă a artistului. Unii dintre descendenți sunt funcţionari, alţii sunt oţelari şi meşteşugari, pensionaţi sau încă activi.


Istoria completă documentată genealogic a familiei Da Vinci se întinde în prezent pe aproape 7 secole.


Cercetătorii au examinat linia de descendenţă paternă pornind de la Michele, un strămoş al lui Leonardo care s-a născut în secolul XIII şi apoi au fost identificate liniile de descendenţă din Michele până la tatăl lui Leonardo, Piero Frosino, şi apoi de la Leonardo , născut în 1452, până în ziua de astăzi- o perioadă de 690 de ani.

De asemenea, au fost folosite documente care atestă alte patru ramuri ale arborelui genealogic ce pornesc de la Domenico, fratele lui Leonardo.

Leonardo Da Vinci a avut cel puţin 22 de fraţi vitregi, dar nu a avut copii, arată cercetătorii.


165 views0 comments