• Lumea in Stiri

Ce se vede după ce renunțăm la mască?


Doina Crețu, jurnalist specializat în Sănătate

Dacă vreţi să arătați lumii un chip proaspăt, după ce a fost atâta timp ascuns de mască, o puteți face, fără cine ştie ce cheltuială, apelând la cosmetica naturii.


De exemplu, florile de salcâm, care tocmai au început să se deschidă, pe lângă acţiunea lor de calmare a tusei şi a durerilor de stomac au şi efect emolient si tonic asupra tenului. Din ele se face o infuzie care se pulverizează pe tenurilor uscate și fără culoare, iritate de purtatul măștii.


Masca cu făină de ovăz este un remediu natural pentru pielea asprită. Se amestecă în proportii egale fulgi de ovaz, un gălbenuș de ou si miere şi se aplică compoziția pe toată fața, lăsând să acționeze 20 minute. Reânprospătează pielea si o face mai catifelată și mai sănătoasă


Dacă buzele sunt crăpate, trebuie să știți că, cu cât este mai bună circulația sângelui la nivelul acestora, cu atât mai curând se regenereaza pielea, iar micile crăpături se vindecă mai repede. In loc să folosiți mereu „strugurelul”, faceți-vă obiceiul să strângeți puternic buzele, apăsându-le una de alta, de mai multe ori pe zi. Mişcarea această activează circulaţia sanguină iar surâsul cu buze încântătoare este garantat!


13 views0 comments