• Lumea in Stiri

Cea mai îngustă casă din Londra este de vânzare


Cea mai îngustă casă din capitala Marii Britanii, cu o lățime de doar 1,7 metri, situată între un salon de coafură şi un cabinet medical, a fost scoasă la vânzare pentru o sumă exorbitantă, de peste un milion de euro, potrivit siteul-ui thespaces.com.

Clădirea, care se ridică pe cinci etaje, situată în cartierul Shepherd's Bush, a fost la origine un magazin victorian de pălării, cu depozite pentru mărfuri şi locuinţe la etajele superioare.

Casa albastră şi-a păstrat, de-altfel, mica vitrină, decorată cu o lampă în formă de pălărie. David Myers, directorul de vânzări al agenţiei care se ocupă de vânzarea proprietății, explică preţul ridicat prin faptul că locuinţa este "o parte unică din istoria Londrei".


Dintr-un colţ în altul al casei, dimensiunile camerelor diferă foarte mult. Dacă bucătăria, situată la mezanin, este locul cel mai strâmt, în spate, uşile de la terasă se deschid către o grădină cu o lățime de 2,5 metri. La etajul al doilea se află o baie şi un duş, iar la etajul al treilea este camera principală, la care se ajunge printr-o trapă ascunsă pentru a câştiga spaţiu.


David Myers crede că lucuința este potrivită pentru "un cuplu tânăr sau pentru o persoană singură, care va şti să-i vadă frumuseţea".

"Nu mai există o altă casă în Londra care să aibă 1,7 metri lăţime. Există alte case cu cinci etaje, dar niciuna nu are un astfel de spaţiu unic, o astfel de individualitate", spune David Myers.

Preţul locuinţei este exorbitant în raport cu 256.000 de lire sterline (292.000 euro) cât costă în medie o casă în Marea Britanie, dar tipic pentru piaţa londoneză. "Este mai scump pentru că are tot ce-i trebuie. Dintr-un loc precum Shepherd's Bush, se poate ajunge în inima Londrei în 10, 15 minute", potrivit lui David Myers.

Recent Posts

See All