• Lumea in Stiri

Cea mai mare moneda din istoria Monetariei Regale a Marii Britanii are deja un cumparator


1o kilograme cântărește cea mai mare monedă din istoria de 1.100 de ani a Royal Mind, care marchează încheierea unei colecţii speciale dedicată încoronării reginei Elisabeta a II-a de acum aproape 70 de ani.

Colecţia comemorativă 'Beasts' include mai multe monede pe care au fost imprimate imagini ce reproduc 10 statui din piatră aliniate pe traseul urmat de regina Elisabeta a II-a în drumul ei spre catedrala Westminster Abbey, unde a fost încoronată în 1953.

Colecţia a fost lansată în 2017, cu moneda 'Lion of England'. Dar cea mai recentă monedă din colecţie a avut nevoie de 400 de ore pentru a fi creată şi reproduce efigiile tuturor celor 10 'gardieni regali' - lei, grifon, şoim, taur, ogar, dragon, unicorn sau cal -, ce înconjoară un portret al reginei.


O monedă pentru care s-au folosit tehnici moderne şi tradiţionale și care valorează 10.000 de lire sterline, adică aproape 14.00 de dolari.

Și, spun reprezentanţii monetăriei britanice, una dintre versiunile monedei uriaşe a fost deja achiziţionată de un colecţionar anonim.

Preţul de vânzare nu a fost dezvăluit, dar un indiciu există: moneda a fost vândută cu un preţ din şase cifre.