• Lumea in Stiri

Cea mai tristă aniversare a Reginei / FOTO: Viața și povestea de dragoste de-o viață

Updated: Apr 21, 2021


Regina Elisabeta a II-a împlinește pe 21 aprilie 95 de ani. E prima aniversare fără Prințul Philip și a doua în pandemie.


Amândouă evenimentele schimbă obiceiurile la Casa Regală Britanică.

De regulă, familia regală britanică publica mai multe fotografii pentru a marca evenimentul. Însă, anul acesta se va renunța la tradiția respectivă, potrivit revistei People.

Regina se va distanța și de o altă tradiție după moartea soțului ei, renunțând la transmiterea corespondenței pe papetărie cu margine neagră, urmând să folosească o hârtie personalizată care va avea blazonul ei încadrat în negru în loc de tradiționalul roșu folosit de suveranii britanici pentru perioada de doliu. Folosirea de papetărie cu margine neagră este o tradiție ce datează din secolul XIX după ce regina Victoria a început să scrie pe hârtii cu o bordură neagră groasă și plicuri care se asortau ca urmare a morții soțului său, prințul consort Albert. (https://www.lumeainstiri.com/post/printul-philip-sosul-reginei-elisabeta-a-ii-a-a-marii-britanii-a-incetat-din-viata)


De-asemenea, chiar înainte de decesul Prințului Philip, Casa Regală anunțase că, de ziua Reginei nu va avea loc parada militară tradițională. Ceremonia este anulată pentru al doilea an consecutiv din cauza pandemiei coronavirusului.

Parada avea loc în centrul Londrei, în luna iunie, era numită „Salutul culorilor” și aducea împreună sute de soldați și mii de spectatori. Această ceremonie își are originea în pregătirile pentru război, toate steagurile fiind arătate soldaților, astfel încât aceștia să le recunoască în confuzia luptelor. Pentru a înlocui acest eveniment anual, era planificată o paradă la Castelul Windsor, dar cu siguranță și aceasta va fi anulată.

Deja anul trecut ceremonia a fost anulată și înlocuită de un eveniment mai mic la castelul Windsor, unde Elisabeta a II-a și soțul ei, prințul Philip, în vârstă de 99 de ani, s-au retras din martie 2020, când pandemia a lovit Regatul Unit. Philip, ducele de Edinburgh, în vârstă de 99 de ani, s-a stins din viață cu două luni înainte de a 100-a sa zi de naștere.


Acesta și Regina Elisabeta a II-a au fost căsătoriți timp de 73 de ani.
Suverana s-a îndrăgostit de alesul ei când avea doar 13 ani și a făcut tot posibilul să fie împreună. S-au logodit în secret și s-au căsătorit din dragoste.Elisabeta și Philip erau verișori de gradul trei prin regina Victoria și verișori de gradul doi prin regele Christian al IX-lea al Danemarcei. În cele din urmă, în vara anului 1946, Philip a cerut regelui mâna Elisabetei. Regele a admis cererea lui însă orice angajament oficial a fost amânat până când Elisabeta urma să împlinească 21 de ani, în aprile următor.


Între timp Filip a renunțat la titlurile sale grecești și daneze și a adoptat numele de familie al mamei sale britanice, devenind Locotenent Philip Mountbatten. Mai mult, el s-a convertit de la ortodoxie la anglicanism.Philip și Elisabeta s-au căsătorit printr-o ceremonie la Westminster Abbey pe 20 noiembrie 1947, înregistrată și difuzată de radio BBC la 200 milioane de oameni din întreaga lume.
Regina Elisabeta a II-a, suveranul cu cea mai îndelungată domnie din istoria monarhiei britanice, și soțul ei, Prințul Consort Philip, au celebrat în 2017 "nunta de platină", un eveniment care a marcat a 70-a aniversare a căsătoriei cuplului regal din Marea Britanie.


Săptămâna trecută, cu o zi înainte de ceremoniile funerare ale Prințului Philip, Regina a dorit să facă publică o fotografie privată (https://www.lumeainstiri.com/post/regina-elisabeta-a-dorit-publicarea-unei-fotografii-private-cu-prin%C8%9Bul-philip)


145 views0 comments