• Lumea in Stiri

Cea mai vârstnică persoană din lume nu va mai participa la ștafeta torței olimpice


Cea mai vârstnică persoană din lume, o japoneză de 118 ani, a renunţat să mai participe la ştafeta torţei olimpice a Jocurilor de la Tokyo din cauza creşterii numărului de infectări cu COVID-19 în ţară, a anunţat familia lui Kane Tanaka, citată de AFP.


Kane Tanaka, născută pe 2 ianuarie 1903, urma să ducă torţa în scaunul său rulant la trecerea ştafetei olimpice prin oraş în data de 11 mai.


Familia acesteia a decis însă ca ea să nu participe la evenimentul olimpic din cauză că propagarea noului coronavirus a crescut în ultima perioadă.


Vineri, cu mai puţin de 80 de zile înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo, guvernul japonez a prelungit starea de urgenţă în patru prefecturi, inclusiv cea de la Tokyo, şi a impus restricţii şi în regiunea Fukuoka până la 31 mai.


''Căminul de bătrâni în care locuieşte Kane Tanaka a interzis vizitele pentru a evita răspândirea microbilor şi până acum a reuşit să asigure siguranţa rezidenţilor săi. Având în vedere situaţia actuală, este păcat, dar am luat decizia ca Tanaka să nu participe la ştafeta torţei olimpice'', a declarat familia decanei de vârstă a umanităţii pentru AFP.


Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, amânate din vara anului trecut din cauza pandemiei de coronavirus, sunt programate între 23 iulie şi 8 august.

26 views0 comments