• Lumea in Stiri

Cel mai cunoscut simbol al echipei de Formula 1 promite bonusuri de aproape 8.000 de euro


Compania de la Maranello anunță că, pentru munca din 2020, angajații fabricilor italiene Ferrari vor primi un bonus de competitivitate de 7.500 de euro brut, sumă care poate fi modificată în funcţie de numărul absențelor, dar cele din cauza Covid-19 nu vor fi luate în considerare.

În 2020, numărul angajaţilor Ferrari a crescut cu peste șase procente, ajungând la aproape cinci mii în întreaga lumea, desigur cei mai mulți în Italia.

Recunoașterea premiului - explică compania Ferrari- se adaugă măsurilor importante luate deja, care permit firmei să ia în considerare ca zile lucrătoare chiar și cele din perioada de suspendare a activității de producție, din perioada de lockdown.


În aceste șapte săptămâni, angajații, al căror loc de muncă era incompatibil cu munca la distanță, au primit un salariu regulat, fără a recurge la plasele de protecție socială. Absențele care, în baza certificatelor specifice sunt cauzate de criza sanitară, nu vor fi luate în considerare la calcularea cuantumului premiului. Așa că marea majoritate a angajaţilor vor beneficia de o primă majorată cu 7%. Pentru a combate epidemia, în aprilie 2020, Ferrari a introdus programul Back on Track, cu scopul de securiza locul de muncă și de a promova bunăstarea psihofizică a angajaților. Compania a fost printre primele care au oferit lucrătorilor și familiilor acestora teste serologice voluntare (au fost livrate peste 25 de mii ) și prima din regiunea Emilia-Romagna care, în noiembrie 2020. a introdus testele rapide. Anul trecut, în ciuda dificultăților, Ferrari a reuşit să organizeze tabăra de vară pentru cei peste 330 de copii ai angajaților şi a oferit 57 de burse pentru cei mai buni studenți, scrie La Stampa.


Recent Posts

See All