• Lumea in Stiri

Cel mai mare spatiu verde din Bucuresti implineste 5 ani/FOTO+VIDEO


La cinci ani de la aprobarea înființării, Parcul Natural Văcăreşti numără 331 de specii de plante şi 336 de specii de animale.

'Un proiect ambiţios şi vizionar care s-a născut din încăpăţânarea iubitorilor de natură şi care a transformat un eşec al României anilor '80 în cel mai mare spaţiu verde al Capitalei', arată asociaţia într-o postare pe Facebook.


În ultimii 5 ani, Asociația Parcul Natural Văcărești a ghidat peste 4.500 de vizitatori, copii și adulți, pe lângă cele câteva zeci de mii de oameni care vizitează parcul din mijlocul orașului în fiecare an.


Perioada pandemiei a crescut interesul oamenilor faţă de natură, astfel că numărul vizitatorilor a crescut vizibil în ultimul an. În parc există peste 4.600 de arbori, doar în interiorul digului perimetral.

Cei mai mulţi sunt sălcii, nuci, ulmi şi corcoduşi.


Parcul oferă o multitudine de beneficii comunităţii, începând cu filtrarea şi absorbţia particulelor poluante, sechestrarea carbonului şi producţia de oxigen, până la beneficii culturale şi economice.


Văcăreştiul este cel mai mare spaţiu verde compact al Bucureştiului, unul dintre principalii 'plămâni' ai Capitalei. Zonele umede de acest fel ne ajută să atenuăm efectelor schimbărilor climatice, tot mai evidente în ultimii ani, spun membrii Asociației Parcul Natural Văcărești.


sursa foto: Parcul Natural Văcărești @parculnaturalvacaresti · Rezervaţie naturală