• Lumea in Stiri

Cel mai scump loc de parcare din lume a costat 1 milion de euro


Un loc de parcare de 12,5 metri pătraţi dintr-un complex rezidenţial din cel mai șic cartier din Hong Kong s-a vândut cu 1 milion de euro, stabilind un record mondial.

În timp ce rezidenţii bogaţi plătesc milioane de dolari pentru a-şi cumpăra sau a-şi construi case de vis, milioane de localnici abia reuşesc să plătească chiria pentru apartamentele minuscule în care locuiesc, adesea cu suprafeţe mai mici decât un loc de parcare.

Un raport publicat în 2019 de banca elveţiană UBS, arată că 22 de ani de venituri obţinute de un 'un muncitor calificat' sunt necesare pentru ca acesta să poată să îşi cumpere un apartament de 60 de metri pătraţi, comparativ cu o perioadă de 12 ani de care acelaşi muncitor calificat ar fi avut nevoie în urmă cu 10 ani. Motivul sunt salariile, care nu au mai crescut aproape deloc din anul 2008. În luna februarie, un apartament nou de 313 metri pătraţi, cu cinci camere, s-a vândut cu 49 de milioane de euro, stabilind un record de preţ pe metru pătrat - 156.000 de euro/ mp.

Piaţa imobiliară de lux a reînceput să crească în Hong Kong, după luni de incertitudini legate de criza politică din 2019 şi pandemia de COVID-19.

Iar noua vânzare a unui loc de parcare confirmă că cei mai bogaţi rezindeți din Hong Kong nu par să fie afectaţi de criza actuală.


21 views0 comments