• Lumea in Stiri

Cel mai tanar finalist din istoria concursului "Enescu" are 14 ani


Violoncelistul Jaemin Han din Coreea de Sud, în vârstă de 14 ani, este cel mai tânăr concurent care a intrat în semifinală şi în finală în istoria Concursului "Enescu", au anunțat organizatorilor.În Semifinala care a avut loc joi, la Ateneul Român, au participat 5 tineri violoncelişti din 4 ţări: Ştefan Cazacu (România), Sebastian Fritsch (Germania), Anouchka Hack (Germania), Jaemin Han (Coreea de Sud) şi Keisuke Morita (Japonia).

Tinerii muzicieni au avut un program complex, printre care şi interpretarea unei sonate de George Enescu.

Publicul va putea asculta în Finala Secţiunii de Violoncel, care are loc sâmbătă la Ateneul Român, de la ora 18.00, trei concerte cu orchestră interpretate de finalişti ai Secţiunii, având în program Dvořák Cello Concerto in B minor Op. 104, Elgar Cello Concerto in E minor Op. 85 şi Shostakovich Cello Concerto No. 1 in E flat Major Op. 107.

Biletele pentru Finala de Violoncel, precum şi pentru celelalte evenimente din cadrul Concursului, sunt disponibile exclusiv online pe site-ul www.festivalenescu.ro, prin intermediul platformei Eventim, sau direct de pe site-ul Eventim.

Concertele pot fi urmărite în Sala Ateneului, unde preţul unui bilet este de 65 lei.

Listele complete ale concurenţilor care vor participa în semifinalele pe secţiuni, pot fi găsite pe www.festivalenescu.ro, la secţiunea „Rezultate”.