• Lumea in Stiri

Cel mai varstnic barbat din lume


Cel mai vârstnic bărbat din lume este Emilio Flores Marquez, un portorican în vârstă de 112 ani şi 326 de zile, a anunţat Academia Recordurilor Guinness.


Născut pe 8 august 1908 pe insula din Caraibe, cunoscut ca ''Don Millo'' pentru cei apropiaţi, este cel de-al doilea născut într-o familie cu 11 copii.


A abandonat şcoala după doar trei clase pentru a-şi ajuta tatăl pe plantaţia de trestie de zahăr a familiei. Cel mai mare dintre fii, era responsabil de muncile casnice şi de îngrijirea celor nouă surori şi fraţi care au rămas în viaţă.Secretul longevităţii sale? ''Tata m-a crescut cu dragoste şi m-a învăţat să iubesc pe toată lumea'', spune el. ''Mereu ne spunea mie, precum şi fraţilor şi surorilor mele, să facem bine, să fim generoşi. Apoi îl am pe Iisus cu mine''.


Emilio Flores Marquez a avut patru copii - doi dintre ei au decedat - cu soţia sa Andrea Pérez De Flores, decedată în 2010, după 75 de ani de căsnicie.


În ciuda venerabilei vârste, singurele sale probleme de sănătate sunt că nu aude prea bine și un pacemaker, montat când avea 101 ani.Cel mai vârstnic bărbat recunoscut anterior a fost românul Dumitru Comănescu, care a deţinut titlul timp de o lună înainte să se stingă în 27 iunie 2020, la vârsta de 111 ani şi 219 zile.

Cea mai vârstnică femeie din lume este Kane Tanaka din Japonia, în vârstă de 117 ani.


Recordul de longevitate umană recunoscut oficial este deţinut de franţuzoaica Jeanne Louise Calment, care a trăit 122 de ani şi 164 de zile şi a decedat în 1997.


În categoria bărbaţilor, japonezul Jiroemon Kimura este considerat cel mai longeviv. Acesta s-a stins din viaţă la scurt timp după cea de-a 116-a aniversare, în iunie 2013.


55 views0 comments