• Lumea in Stiri

Cel putin jumatate din populatia Regatului Unit a fost imunizata cu o doza de vaccin impotriva COVID

Updated: Apr 5


Mare Britanie a anunțat sâmbătă cel mai redus bilanț al victimelor pandemiei de la începutul lunii septembrie: 10 noi decese asociate COVID-19 în 24 de ore. Asta, în condițiile în care aproape 32 de milioane de persoane, dintr-o populaţie de circa 68 de milioane, au fost vaccinate cu prima doză de vaccin, iar alte peste cinci milioane au primit şi rapelul.


Este cea mai rapidă campanie de vaccinare anti-COVID-19 din Europa.


''Programul nostru spectaculos de vaccinare a ajuns acum la peste cinci milioane de vaccinări cu a doua doză, oferindu-le celor mai vulnerabili în faţa COVID-19 - inclusiv jumătate din cei cu vârste de peste 80 de ani - cea mai bună protecţie posibilă'', a spus ministrul sănătăţii, Matt Hancock.


De-altfel, ministrul sănătății din guvernul britanic a reamintit și obiectivele executivului: vaccinarea tuturor persoanelor cu vârste de peste 50 de ani până la jumătatea lunii aprilie şi imunizarea populației adulte până la sfârşitul lunii iulie.


Pentru a vaccina cât mai multe persoane într-un timp cât mai scurt, guvernul britanic a ales să amâne administrarea celei de-a doua doze dincolo de termenul recomandat de producătorii vaccinurilor.


Măsurile stricte de lockdown au început să fie relaxate din 29 martie, iar premierul Boris Johnson este aşteptat să anunţe mâine, 5 aprilie, noi detalii despre ridicarea restricţiilor.


9 views0 comments